/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministerul Economiei: 80% din cursele interne de pasageri - organizate de transportatorii iliciți, pe perioada stării de urgență

18 iunie 2020, ora 10:09

Sistarea curselor interurbane pe perioada situației de urgență a generat intensificarea transportului ilicit. 80% din cursele interne efectuate pe perioada stării de urgență erau organizate de așa-numiții transportatori iliciți. Despre aceasta a comunicat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Iulian Postică, astăzi în cadrul unui briefing de presă. 

În acest sens, Agenția Națională de Transport Auto (ANTA) a aplicat pe perioada stării de urgență și până în prezent 64 de procese verbale în privința transportării ilicite a persoanelor.

De asemenea, au fost aplicate amenzi în sumă de 157 de mii de lei. În cazul a 50 de procese verbale au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare și a fost sistată activitatea acestor unități pe o perioadă de șase luni de zile.

Totodată, au fost întocmite 170 de procese verbale în privința controlului sarcinilor pe osie și au fost calculate taxe speciale în sumă de 570 de mii de lei.

„Un alt fenomen negativ constă în faptul că unii transportatori ilegali încearcă să efectueze cursele în afara gărilor auto. Prin urmare ANTA își va axa atenția pentru a contracara aceste ilegalități”, a spus Iulian Postică.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram