Simțea de mică o revoltă interioară, atunci când i se încălcau drepturile sau când vedea că cei din jur sunt într-un fel sau altul discriminați. Prin clasa a V-a și-a pus un scop mare, descris într-o compunere la Limba română – să devină prima președintă femeie a Republicii Moldova. Se pare că de realizarea scopului o despart doar anii până la împlinirea vârstei de 40 de ani. Între timp, revolta interioară și setea de dreptate o materializează în activism civic în special pentru drepturile femeilor și promovarea egalității de gen. Se declară feministă, deși oamenii continuă să o întrebe: „Da’, parcă ești femeie normală, cum poți fi feministă?”. Răspunsul îl dă în vlogul ei, „Vlogul unei mame feministe”, prin care vrea să facă schimbări mari, cu pași mici, în mințile mai multor oameni care încă se consumă pe stereotipuri și intoleranță. Alina Andronache, la OPTimiștii, un proiect susținut de Moldtelecom.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!