/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Deputatul Gațcan a distribuit o știre falsă. Cum își explică gestul și ce îi solicită un deputat PAS

missing
22 iunie 2020, ora 12:11

Deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, a distribuit luni, 22 iunie, pe pagina sa de Facebook, o știre falsă cu titlul: „OMS a declarat oficial că nu există pandemie și nu sunt necesare vaccinuri”. Solicitat să-și explice gestul acesta a declarat pentru tv8 că el este medic și el știe foarte bine că pandemia există, iar postarea a șters-o.

„Am postat-o, am șters-o. Eu sunt medic și știu lucrurile astea”, a declarat Gațcan pentru tv8 afirmând că el este un promotor al unui mod sănătos de viață, iar „lucrurile astea” el le știe.

Portalul stopfake.org a demonstrat că știrea distribuită de Gațcan este un fals. De fapt, Maria Van Kerkkhov, în 8 iunie, a declarat la un briefing de presă că persoanele care nu au simptome prezintă o amenințare mai mică pentru mediu decât cei care au simptome evidente. De asemenea, în observațiile sale în deschiderea aceluiași briefing de presă, directorul general OMS Tedros Gebreisus a cerut „supravegherea activă” continuă. Nici Maria Van Kerkkhov, nici Tedros Adhan Ghebreyesus, nu au spus în timpul briefingului că „nu există pandemie de coronavirus”.

Cu referire la distribuirea dată, colegul său, deputatul PAS, Radu Marian, a anunțat că va depune o plângere la poliție pentru ca acesta să fie amendat pentru distribuirea de știri false pe timp de pandemie, iar la următoarea ședință în plen, îi va solicita să-și depună mandatul.

„Ștefan Gațcan, deputat PSRM, medic, distribuie un fals grosolan de pe un site dubios! O astfel de „știre” nu doar dezinformează, ci pune viețile în pericol și alimentează teoriile conspirației precum că virusul nu ar exista! Asta în condițiile în care colegii săi de breaslă mor în fiecare zi încercând să salveze viața oamenilor! Nu am cuvinte! Așa ceva este inadmisibil pentru deputat, darămite medic”, a scris pe pagina sa Marian.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram