/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Dincolo de Nistru #6, Însetați de pace

22 iunie 2020, ora 07:18

Legenda spune că, dacă bei o cană cu apă rece dintr-o fântână de la Molovata, nu mai pleci de aici. Tradiția curățatului fântânii cu toți vecinii din mahală este una sfântă la Molovata. După ce fac apa din fântâni limpede ca lacrima, sătenii cinstesc un pahar sau două, pentru ca izvorul să nu sece. Chiar dacă își potolesc setea de apa, oamenii rămân setoși de joc și voie bună.

Cariera de piatră e unul dintre cele mai misterioase locuri din Molovata. E atât de veche, încât localnicii nu mai țin minte când a apărut și pe ce suprafață se întinde.

Locuitorii din Molovata păstrează crâmpeie din istoria localității într-un muzeu sătesc. Mâhnirea localnicilor sunt pacificatorii militari de la așa-zisa graniță care desparte locuitorii aceleiași țări. Visul oamenilor din Molovata este ca într-o bună zi să-și potolească setea de pace, precum și-o potolesc pe cea de apă… Și să fie rece!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram