Legenda spune că, dacă bei o cană cu apă rece dintr-o fântână de la Molovata, nu mai pleci de aici. Tradiția curățatului fântânii cu toți vecinii din mahală este una sfântă la Molovata. După ce fac apa din fântâni limpede ca lacrima, sătenii cinstesc un pahar sau două, pentru ca izvorul să nu sece. Chiar dacă își potolesc setea de apa, oamenii rămân setoși de joc și voie bună.

Cariera de piatră e unul dintre cele mai misterioase locuri din Molovata. E atât de veche, încât localnicii nu mai țin minte când a apărut și pe ce suprafață se întinde.

Locuitorii din Molovata păstrează crâmpeie din istoria localității într-un muzeu sătesc. Mâhnirea localnicilor sunt pacificatorii militari de la așa-zisa graniță care desparte locuitorii aceleiași țări. Visul oamenilor din Molovata este ca într-o bună zi să-și potolească setea de pace, precum și-o potolesc pe cea de apă… Și să fie rece!

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!