/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ce s-a întâmplat în Santorini după ce industria turismului a luat o pauză din cauza pandemiei

23 iunie 2020, ora 11:30

Santorini, cea mai populară insulă din Grecia, își redeschide aeroportul pentru un număr limitat de zboruri internaționale începând cu 1 iulie, iar vasele de croazieră, nelipsite până în acest an, nu se vor întoarce prea curând, scrie Digi24.ro, citând CNN.

Cea mai vizitată insulă grecească a fost afectată puternic de pandemia de coronavirus. Economia locală se bazează în proporție de 90% pe turism, dar hotelierii se așteaptă anul acesta doar la 15% dintre vizitatori, față de 2019, estimând că pierderile vor fi uriașe.

Există însă și localnici care preferă să vadă partea plină a paharului. În lipsa turiștilor, insula a putut „respira” aşa cum nu a mai avut ocazia până acum, iar absența turiștilor străini pe insulă a avut efecte pozitive: nu a fost înregistrat niciun caz grav de COVID-19.

„Nimeni din Santorini nu vrea să se îmbolnăvească cu COVID-19. Ne-am simţit în siguranţă”, povestește Joy Kerluke, proprietarul unui restaurant. „Ne-am bucurat cu toţii de linişte şi de peisaj o perioadă lungă de timp”.

De asemenea, absența vizitatorilor a permis finalizarea mai multor proiecte de infrastructură. Aeroportul din Santorini are din această lună un nou terminal, iar lucrările la drumul care face legătura între Oia şi aeroport, precum şi o parte din portul Athinios, au fost, de asemenea, finalizate.

Și proprietarii tavernelor din Santorini au profitat de acest răgaz și au luat măsuri pentru a primi turiștii în siguranță. Mesele au fost mutate la distanțe sigure, iar personalul a fost echipat cu măști de protecție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram