KIA Motors a dezvăluit astăzi mai multe detalii despre noua sa transmisie manuală inteligentă (iMT), care a fost proiectată pentru o serie de automobile mild-hybrid electrificate (MHEV) din gamă. Prima utilizare de serie din lume a unei transmisii de tip “clutch-by-wire” pe un automobil cu sistem mild-hybrid de 48V a fost realizată pe noul Rio facelift.

Tehnologia este proiectată pentru a spori eficiența consumului de combustibil și a reduce emisiile CO2 ale automobilelor MHEV, păstrând în același timp implicarea șoferului la fel ca în cazul unei transmisii manuale convenționale.

Transmisia iMT consolidează rolul de lider al KIA în dezvoltarea unei game cuprinzătoare de sisteme de propulsie electrificate în toate zonele de preț. Află mai multe din articolul complet de pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!