Primăria Chișinău va susține în următorii trei ani Clubul Sportiv de Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani”. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău, iar Acordul de colaborare urmează a fi semnat de primarul capitalei, Ion Ceban.

„Ne-am propus să promovăm sportul de performanță și modul sănătos de viață în rândul copiilor, prin susţinerea echipelor divizionare ale Clubului Sportiv de Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani”, în cadrul campionatelor naționale și la turneele internaționale, în sezonul fotbalistic 2020-2023”, susține Ion Ceban.

Municipalitatea speră că grație susținerii, jucătorii de fotbal vor obține performanțe la competițiile internaționale.

„Pentru realizarea acestui obiectiv echipele de copii din capitală și suburbii vor fi susținute și motivate, prin crearea de condiții decente pentru antrenamente”, a menționat Ion Ceban.

Pe echipamentul de joc al echipelor de seniori „Buiucani”, care vor evolua în divizia „Națională” și divizia „A”, precum și pe cel pentru participarea la competițiile internaționale va fi aplicat logo-ul „Primăria Chișinău”.

Totodată, CSCT „Buiucani”, va pregăti gratuit 40 de copii cu vârste de 6-12 ani, din diferite categorii sociale, inclusiv copii aflați în situații de risc din municipiul Chișinău, selectați de Club, în colaborare cu Direcția generală educație, tinere și sport și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Viitorii fotbaliști vor fi instruiți de un antrenor calificat și asigurați cu echipament sportiv necesar pentru practicarea antrenamentelor și participarea la competiții.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!