/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cazul Yasminei, ucise la o grădiniță din Israel: Începe procesul de judecată al celui de-al doilea ajutor de educator

missing
25 iunie 2020, ora 17:03

La Judecătoria din orașul israelian Petah Tikva începe astăzi procesul de judecată al Alionei Starobinski, un alt ajutor de educator de la grădinița „Mașa și Ursul”, unde în urmă cu doi ani, a fost ucisă Yasmina Vinta, micuța unui cuplu de moldoveni stabiliți în Israel. După ce educatoarea Skibenko a fost condamnat anul trecut la peste 17 ani de închisoare, părinții Yasminei cer în instanță ca și Starobinski să fie declarată vinovată de omor.

Vladimir și Dorina Vinta spun că ajutorul de educator se afla în camera unde s-a produs nenorocirea și ar fi fost martoră la moartea fiicei lor.

„Această dădacă este la fel de vinovată de moartea Yasminei. Se afla în cameră atunci când Ina Skibenko a sufocat-o pe copilă cu plapuma. Anterior, lui Starobinski nu i-a fost adusă nicio învinuire”, a spus avocatul Yakov Shklear.
Femeii i-a fost adusă învinuirea de „abuz față de copii”acum șase luni, scrie presa din Israel.

Amintim că  Iasmina – fetița moldovenilor din Israel a fost găsită inconștientă pe 16 mai, la grădinița din orașul Petah Tikva. Deși a  fost chemată o ambulanță, medicii nu au mai putut salva copilul. Micuța nu avea semne de moarte violentă pe corp, așa că nimeni nici nu bănuia ce s-a întâmplat. Inițial, se presupunea ca fetița era bolnavă, fapt negat de părinții acesteia.

Ulterior, anchetatorii au obținut imagini de pe camerele de supraveghere și au aflat cu exactitate ce s-a întâmplat în ziua în care micuța a murit. În imagini, spune poliția, se vede cum dădaca, în vârstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel, o trage de mână pe fetița de un an, apoi o aruncă pe o saltea așezată pe podea. După asta, acoperă copilul cu o plapumă, se culcă peste ea, ia telefonul mobil și începe să se uite în el. Când copila s-a mișcat, femeia a întors-o și s-a așezat din nou peste ea până când fetița nu s-a mai mișcat. Cel mai probabil, a murit asfixiată. Într-o intervenție televizată, mama micuței a spus că nu a privit înregistrarea video de pe camera ascunsă în grădiniță, pentru că nu a avut putere să o facă.

Magistrații au pronunțat sentința de condamnare a dădacei Inei Skibenko în iulie anul trecut. Femeia a fost condamnată la 17 ani de pușcărie, cu 10 ani mai puțin decât au cerut procurorii.

Recent, autoritățile israeliene au refuzat să prelungească vizele pentru Dorina și Vladimir Vinta, părinții copilei moarte după ce a fost acoperită cu o plapumă și sufocată de dădacă. Cei doi părinți urmau să fie deportați din Israel în Moldova, dar autoritățile de acolo s-au răzgândit în cele din urmă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram