/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Elevii vor putea studia în școli securitate IT, design grafic și educație economică. Au fost elaborate încă 10 discipline opționale

missing
25 iunie 2020, ora 16:35

În anul de învățământ 2020-2021, elevii vor avea posibilitatea să studieze încă zece discipline opționale. Acestea se referă atât la domeniul social, design, cât și la inteligența artificială și activități sportive. Membrii Consiliului Național pentru Curriculum au examinat și deja au aprobat curricula pentru cele zece discipline opționale.

Disciplinele vor putea fi studiate de elevi de vârstă diferită. De exemplu, pentru elevii claselor a X-XII-a sunt pregătite disciplinele „Descoperă Moldova”, „Voluntariat pentru educație”, „Autovehicule. Comportament și siguranță”, „Proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile” și „Design grafic”.

Elevii din clasele a XI-XII-a vor putea să studieze opțional „Inteligența artificială”.

Disciplina „Fotbal. Învățământ cu profil sportiv” vor putea să studieze elevii din clasele a V-XI-a, iar „Educație economică și antreprenorială” – școlarii din orice clasă.

De asemenea, elevii vor putea lua ore de „Programarea algoritmilor în C/C++”, „Proiectarea și dezvoltarea web” și  „Inițiere în securitate IT”.

La absolvirea disciplinelor opționale respective, elevii vor primi un certificat de cunoștință sau de competență, util anexării la CV, dar și inserției vocaționale ulterioare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram