/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Militarii moldoveni, sosiți de la Moscova, vor sta două săptămâni în carantină

missing
25 iunie 2020, ora 22:46

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Pânzari, susține că cei 75 de militari moldoveni din Compania Gărzii de Onoare a Armatei Naționale, care au participat ieri la parada militară din centrul Moscovei, la evenimentele dedicate „Zilei Victoriei”, vor sta în carantină.

„Înainte de a pleca la paradă, a fost semnat un ordin în care au fost prevăzute toate măsurile care urma să fie respectate de militari. Astăzi, la revenire, vor fi plasați într-o cazarmă specială unde vor fi în carantină timp de două săptămâni”, a precizat Alexandru Pânzari la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4.

Cât timp au stat la Moscova, militarii moldoveni au fost testați de patru ori la COVID-19. De fiecare dată, rezultatele au fost negative, spune ministrul. „Plus la aceasta, de minim cinci ori pe zi erau testați la termometrie, la intrarea și ieșirea din cazarmă”.

Militarii au fost cazați într-un sanatoriu, iar autoritățile moldovene au insistat ca persoanele din serviciile de deservire să respecte măsurile de protecție. „Toate măsurile de prevenire a infecției COVID aș spune că au fost respectate”, a continuat Pânzari.

Militarii moldoveni au zburat spre Moscova și înapoi spre Chișinău cu un avion charter oferit de Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram