/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

O parte din orașul Soroca riscă să fie inundat, iar sistemul de canalizare s-ar putea bloca

missing
25 iunie 2020, ora 16:05

O parte din orașul Soroca ar putea să fie inundat din cauza ridicării nivelului râului Nistru. Aceasta este localitatea expusă cel mai mult riscului pe segmentul Naslavcea-Dubăsari. Ministerul Agriculturii atenționează că ar putea fi blocat sistemul de canalizare.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru perioada de 24 iunie-2 iulie creșterea cu 2-3,2 metri a nivelului apei în Nistru pe sectorul s. Naslavcea-or. Dubăsari și cu 2,5 – 3,4 m pe sectorul or. Dubăsari-s. Talmaza.

Pentru a proteja zona de odihnă de pe malul râului Nistru, în localitatea Vadul lui Vodă, salvatorii au pregătit un dig de protecție mobil, care poate fi montat în timp scurt.

Pe parcursul zilei de ieri, în orașul Otaci nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 3,5 m. Această creștere a determinat necesitatea de a întreprinde măsuri preventive în orașul Vălcineț, r-nul Ocnița, unde au fost obturate gurile de evacuare a apelor pluviale spre râul Nistru pentru a preveni pătrunderea apelor din râu spre localitate.

IGSU comunică permanent cu autoritățile locale și e în proces de mobilizare a resurselor necesare pentru a gestiona situația și diminua maximal urmările.

Agenția Resurselor de Apă din Ucraina a transmis pe data 24 iunie informația referitoare la debitele din amonte și aval ale râului Nistru. În urma precipitațiilor abundente căzute în bazinul râului Nistru și luând în calcul debitul majorat pe râu, la ora 04:00 pe data de 24 iunie, la punctele hidrotehnice Galici și Zaleșici debitul constituia 3480 m3/s și 1560 m3/s, respectiv în aval de nodul hidrotehnic Dnestrovsk debitul evacuat a fost majorat între 1800-1850 m3/s cu ulterioară majorare de până la 2000-2050 m3/s, începând cu ora 10.00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram