/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică pentru populaţie, în cazul inundaţiilor

missing
25 iunie 2020, ora 23:34

În ultima perioadă, tot mai frecvent, ploile abundente aduc pagube economice enorme populației. În scopul evitării consecinţelor nefaste asupra stării de sănătate a populaţiei, Agenția Națională de Sănătate Publică recomandă un set de măsuri, care să nu admită agravarea situaţiei epidemiologice în rezultatul averselor.

Pentru a nu admite acumulările de apă și inundarea caselor de locuit, beciurilor, fântânilor de mină, sondelor arteziene (unele dintre care se exploatează cu abateri de ordin igienic), veceurilor de curte etc. este necesar ca autoritățile publice locale să monitorizeze albia râurilor și râulețelor, mai cu seamă a celor care traversează localitățile rurale, să nu fie păstrate și depozitate în afara curților a materialelor de construcție, nutrețurilor, dejecțiilor animaliere.

De asemenea, este necesară curățarea în totalitate și dezinfecția fântânilor de mină inundate. Oamenii sunt îndemnați să nu consume apă din fântânile afectate de inundații, să nu admită în alimentație produsele și cruditățile expuse poluării cu ape murdare și să respecte regulile de igienă individuală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram