/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Un miner din Tanzania a devenit milionar peste noapte, după ce a găsit două pietre extrem de prețioase

missing
25 iunie 2020, ora 15:44

Un miner sărac din Tanzania, în vârstă de 52 de ani, a devenit milionar peste noapte după ce a descoperit și vândut două pietre de tanzanită, extrem de prețioase într-o mină. Pietrele, de culoare violet-albastru  sunt cele mai mari de acest fel găsite vreodată în Tanzania. 

Pentru descoperirea lui, minerul a primit din partea Băncii Naționale a țării sale un cec de 3,35 milioane de dolari, după ce instituția a decis cumpărarea celor două pietre rare. El a fost felicitat și de președintele Tanzaniei prin telefon.

Saniniu Laizera are patru soții și este tatăl a peste 30 de copii. Minerul intenționează ca din banii primiți să construiască o școală și un centru comercial în apropierea casei sale din Tanzania, scrie Libertatea.ro. Dar mai întâi a promis că va organiza o petrecere mare, pentru care va sacrifica o vacă. Prima piatră prețioasă descoperită cântărește 9,27 kilograme, iar a doua 5.103 kilograme.

Tanzanita este una dintre cele mai rare pietre prețioase din lume, care poate fi găsită doar într-o mică regiune din nordul accestei țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram