/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Situație inedită în Rusia. O secție de votare a fost deschisă în portbagajul unei mașini

25 iunie 2020, ora 19:43

În prima zi de desfăşurare a referendumului din Federaţia Rusă privind modificarea Constituţiei, care i-ar permite actualului președinte rus, Vladimir Putin, să candideze pentru încă două mandate în fruntea statului, a fost înregistrat un caz absolut inedit. În oraşul Vladivostok, un bărbat a surprins o secţie de votare care era amplasată chiar în portbagajul unui automobil.

Maşina era parcată în curtea unui bloc de locuit. „Credeaţi că se vând seminţe? Nu, se desfăşoară votarea privind modificările constituţionale. Cum vor fi monitorizate alegerile nu este clar”, a scris Kiril Batanov.

Potrivit agenţiei de presă rusă Regnum, autorităţile din Vladivostok au anunţat anterior că vor exista şi secţii de votare mobile, în aer liber, amplasate în curţile blocurilor de locuit, însă nu au precizat că este vorba anume de autovehicule.

Astăzi a început în Rusia referendumul constituţional, cu durata de o săptămână, care îi va permite preşedintelui Vladimir Putin să rămână şef al statului încă 16 ani. Conform actualei legi fundamentale, Putin – acum în vârstă de 67 de ani – ar fi trebuit să îşi încheie mandatul în 2024. O nouă Constituţie îi va mai permite să candideze de două ori şi să rămână preşedinte până în 2036, când ar urma să împlinească 84 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram