FC Liverpool a câștigat primul său titlu după 30 de ani și al 19-lea din istorie. ”Cormoranii” sunt matematic campioni, după ce ocupanta locului doi din Premier League, Manchester City, a fost invinsă la Londra, de Chelsea (1-2), joi, 25 iunie.

Cu 7 etape înainte de final, trupa pregătită de managerul german Jurgen Klopp are 23 de puncte avans față de Man. City, campioana ultimelor două sezoane. Rezultatul primit de la Londra a declanșat fiesta în orașul Beatles și al fotbalului. Zeci de mii de fani, de la mic la mare, au ieșit pe străzi, pentru a celebra triumful lui Salah și compania.

Imaginile surprinse de agențiile de presă sunt grăitoare. Lumea a petrecut ca de Revelion, cu torțe, petarde, fumigene și artificii, scrie Libertatea.ro. Iar kilometrul zero al bucuriei a fost mitica arenă Anfield Road. Nimeni n-a mai ținut cont de măsurile de distanțare fizică. Deși poliția a patrulat în zonă, nu au fost raportate incidente.

Jucătorii au văzut meciul care le-a adus titlul fie în club, cazul lui Virgil van Dijk, fie la terasă și s-au reunit pentru un party la un hotel de patru stele din oraș.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!