/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO. VIDEO/ Polonia a donat spitalelor din R. Moldova un nou lot de echipamente de protecție împotriva COVID-19

missing
26 iunie 2020, ora 15:50

Polonia a donat spitalelor din Republicii Moldova un set de echipamente de protecție împotriva coronavirusului de tip nou. Valoarea lotului este de 121 de mii de euro. Acesta include 22 100 litri de dezinfectant, 30 de mii de măști de protecție și 4 800 ecrane de protecție.

Cele cinci camioane cu materiale medicale, oferite de Guvernul Poloniei, au fost întâmpinare în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni.

Foto: poliția de frontieră

„Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Foto: Facebook/Viorica Dumbrăveanu

Potrivit ambasadorului Poloniei în R. Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, acest convoi face parte dintr-o serie de convoaie care au fost trimise de către Guvernul Poloniei în toate cele șase țări ale Parteneriatului Estic.

Foto: Facebook/Viorica Dumbrăveanu

Două convoaie deja au ajuns în Belarus, iar unul a ajuns ieri, 25 iunie, în Ucraina. De ajutor au beneficiat și cele trei țări din Caucazul de Sud, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Anterior Polonia a mai donat spitalelor din Republicii Moldova un set de echipamente de protecție împotriva coronavirusului de tip nou.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram