Polonia a donat spitalelor din Republicii Moldova un set de echipamente de protecție împotriva coronavirusului de tip nou. Valoarea lotului este de 121 de mii de euro. Acesta include 22 100 litri de dezinfectant, 30 de mii de măști de protecție și 4 800 ecrane de protecție.

Cele cinci camioane cu materiale medicale, oferite de Guvernul Poloniei, au fost întâmpinare în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni.

Foto: poliția de frontieră

„Gratitudine și sincere mulțumiri Guvernului Poloniei și Uniunii Europene. Ne exprimăm recunoștința pentru tot suportul acordat atât în perioada pandemiei, cât și în multe proiecte din domeniul social și al sănătății”, a spus ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Foto: Facebook/Viorica Dumbrăveanu

Potrivit ambasadorului Poloniei în R. Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, acest convoi face parte dintr-o serie de convoaie care au fost trimise de către Guvernul Poloniei în toate cele șase țări ale Parteneriatului Estic.

Foto: Facebook/Viorica Dumbrăveanu

Două convoaie deja au ajuns în Belarus, iar unul a ajuns ieri, 25 iunie, în Ucraina. De ajutor au beneficiat și cele trei țări din Caucazul de Sud, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Anterior Polonia a mai donat spitalelor din Republicii Moldova un set de echipamente de protecție împotriva coronavirusului de tip nou.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!