/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Încălzirea Centralizată Autonomă, soluția de termoficare ce oferă siguranță și economii de 30% la facturi

missing
26 iunie 2020, ora 10:39

Independență față de vecini, furnizarea apei calde non-stop și costuri mai mici cu cel puțin 30% pentru un confort termic crescut în locuință. De aceste avantaje se bucură locatarii blocului din str. Grădinilor, 21, care au beneficiat în anul 2018 de modernizarea sistemului de termoficare prin instalarea unui Punct Termic Individual și distribuția pe orizontală a agentului termic.

Printre beneficiarii noului sistem de încălzire este și doamna Raisa Bodrug. Aceasta spune că este mulțumită de beneficiile pe care le oferă noul sistem de termoficare.

„Comparativ cu cel vechi, de exemplu, eu, lunar, plăteam 2900 lei, indiferent dacă eram sau nu eram acasă, eu des călătoresc. La moment, plătesc 1200 lei, dacă stau tot timpul acasă, dar uneori plătesc și mai puțin.”

„Pot să îmi regulez singur temperatura, în dependență de temperatura din afară, din exterior. Din acest motiv am parte de multe beneficii ce țin de economie”, a adăugat Sergiu Bașcanean, alt beneficiar al sistemului de încălzire centralizată.

Vladimir Caleinic, membru al cooperativei care gestionează blocul locativ, susține că, odată cu trecerea la Sistemul de Încălzire Centralizată Autonomă, toate problemele legate de sistemul vechi de încălzire au dispărut.

„La momentul de față, datorită acestui sistem, temperatura este aceiași și la etajul 1 și la 16. Fiecare își reglează temperatura așa cum îi este convenabil.”

Trecerea la noul sistem de termoficare a presupus montarea de către Termoelectrica a unui Punct Termic Individual la branșamentul blocului și instalarea distribuției pe orizontală a agentului termic cu conectarea fiecărui apartament din scara blocului – lucrare efectuată de Cooperativa de Construcție a Locuințelor.

„Beneficiul implementării acestui sistem de termoficare – Încălzirea Centralizată Autonomă, este numai în favoarea consumatorului. Termoelectrica instalează Puncte Termice Individuale pentru ca serviciul nostru să devină mai bun, ca consumatorul să fie mulțumit de calitatea serviciului, și nu în ultimul rând, de preț”, susține Directorul General al Termoelectrica S.A.

Și experții în energetică susțin că soluția de termoficare centralizată promovată de Termoelectrica este mult mai sigură și eficientă.

Cu certitudine, încălzirea centralizată este mai sigură. Nu retrăiești că apartamentul vecinului va exploda, dacă acesta nu are grijă de cazanul lui de gaz. La încălzirea individuală, cazanul nostru de gaz arde gaz și produce căldură – un singur tip de energie. La încălzirea centralizată, la CET, se arde gazul și se produc 2 tipuri de energie: energie electrică și termică”, a adăugat expertul în energetică, Sergiu Tofilat.

Până acum, Termoelectrica a instalat cca 900 de Puncte Termice Individuale în 466 de blocuri locative și 186 instituții publice, iar de noul sistem de termoficare –  Soluția Încălzire Centralizată Autonomă beneficiază peste 50 de blocuri locative.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram