/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Mai multe gospodării din satul Merenești, stânga Nistrului, riscă să fie inundate. Oamenii ar putea fi găzduiți în corturi

missing
26 iunie 2020, ora 19:22

Locuitorii satului Merenești din raionul Slobozia, aflat în stânga Nistrului, ar putea fi evacuați dacă nivelul râului Nistru va continua să crească în următoarele zile. Astfel, pentru găzduirea oamenilor este pregătit un orășel de corturi.

Potrivit presei din regiune, oamenilor li se va oferi hrană și ajutor medical.

Actualmente se evaluează câte gospodării sunt supuse riscului de inundare atât în satul Merenești, cât și în orașul Bender.

Mai mulți oameni din trei localități din nordul țării deja au fost evacuați din calea apelor râului Nistru. Este vorba despre locatarii a 24 de gospodării din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, raionul Briceni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram