Compania „Premier Energy Distribution” reacționează la cazul celor doi piloni de linie electrică care au fost înconjurați cu asfalt în orașul Strășeni. Potrivit operatorului, compania care efectuează lucrările de asfaltare a drumului trebuia să prezinte un proiect tehnic pe care urma să-l coordoneze cu primăria or. Strășeni și operatorul de distribuție privind condițiile de strămutare a pilonilor de electricitate. Dar nu a mai prezentat acest proiect și nici cererea pentru strămutare.

„Ulterior aprobării acestui proiect, solicitantul trebuie să depună operatorului de distribuție o cerere privind stabilirea procedurii de deconectare a liniei electrice aeriene în vederea creării condițiilor necesare pentru executarea lucrărilor – acestea revenind în totalitate în sarcina solicitantului, atât sub aspect financiar, cât și al realizării practice prin intermediul unei întreprinderi autorizate de profil”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Purtătorul de cuvânt al „Premier Energy Distribution”, Vasile Gribincea, a precizat că acest proiect și cererea nu au mai fost prezentate de către compania de construcție. „Nu a venit nici proiectul pentru coordonare și nici această cerere. Această cerere nu poate fi acceptată de către întreprindere în lipsa proiectului”, a precizat Gribincea.

În jurul unor piloni de electricitate de pe traseul Chișinău – Ungheni, care trece pe lângă localitatea Strășeni, a fost turnat asfalt. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializate de un martor care a trecut prin zonă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!