Compania „Premier Energy Distribution” reacționează la cazul celor doi piloni de linie electrică care au fost înconjurați cu asfalt în orașul Strășeni. Potrivit operatorului, compania care efectuează lucrările de asfaltare a drumului trebuia să prezinte un proiect tehnic pe care urma să-l coordoneze cu primăria or. Strășeni și operatorul de distribuție privind condițiile de strămutare a pilonilor de electricitate. Dar nu a mai prezentat acest proiect și nici cererea pentru strămutare.

„Ulterior aprobării acestui proiect, solicitantul trebuie să depună operatorului de distribuție o cerere privind stabilirea procedurii de deconectare a liniei electrice aeriene în vederea creării condițiilor necesare pentru executarea lucrărilor – acestea revenind în totalitate în sarcina solicitantului, atât sub aspect financiar, cât și al realizării practice prin intermediul unei întreprinderi autorizate de profil”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Purtătorul de cuvânt al „Premier Energy Distribution”, Vasile Gribincea, a precizat că acest proiect și cererea nu au mai fost prezentate de către compania de construcție. „Nu a venit nici proiectul pentru coordonare și nici această cerere. Această cerere nu poate fi acceptată de către întreprindere în lipsa proiectului”, a precizat Gribincea.

În jurul unor piloni de electricitate de pe traseul Chișinău – Ungheni, care trece pe lângă localitatea Strășeni, a fost turnat asfalt. Imaginile au fost postate pe rețelele de socializate de un martor care a trecut prin zonă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!