Guvernul Republicii Moldova au expediat sâmbătă 26 iunie Ucrainei un lot de produse și echipamente pentru lichidarea consecințelor inundațiilor din ultimele zile. O coloană de autospeciale s-a îndreptat spre Cernăuți, una dintre cele mai afectate regiuni din Ucraina.

Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne, lotul umanitar cuprinde generatoare, motoferăstraie, motopompe, furtunuri de intervenție, dar și saci de polipropilen.

Acestea urmează să fie utilizate de echipele de intervenție ucrainene în lichidarea consecințelor inundațiilor. Amintim că precipitațiile din ultima perioada au afectat grav regiunile vest – ucrainene cum ar fi Ivano – Frankivsk, Lviv, Transcarpatia, Ternopil și Cernăuți.

/FOTO/ Cel puţin trei morţi, sute de persoane evacuate şi mii de case inundate în sute de sate în vestul Ucrainei

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!