Candidații care vor participa la concursul de admitere în învățământul profesional tehnic vor putea depune dosarele atât în regim online, cât și fizic cu înregistrare telefonică prealabilă. 

Despre acesta anunță Ministerul Educației. La această măsură se va recurge pentru a evita aglomerările în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul Igor Șarov a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va aproba măsuri obligatorii de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ profesional tehnic, în contextul organizării și desfășurării concursului de admitere.

Pentru programele de formare profesională tehnică secundară, postsecundară și postsecundară nonterțiară depunerea dosarelor în turul I va începe pe data de 13 iulie, iar afișarea rezultatelor admiterii după turul I se va realiza maximum după trei zile de la finalizarea perioadei de depunere a dosarelor.

De asemenea, Ministerul Educației vrea să lanseze Programul național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice, care prevede instruirea comprehensivă a cadrelor didactice în utilizarea celor mai importante aplicații și instrumente digitale, utile procesului didactic.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!