Ambasada R. Moldova în Marea Britanie anunță că moldovenii care planifică să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să cunoască aceste informații:

1. La sosirea în Marea Britanie, în continuare, este obligatorie izolarea timp de 14 zile

2. Începând cu 48 ore înaintea zborului, până în ziua zborului, cel târziu, este necesar de completat on-line formularul “Public Health Passenger Locator”. După completarea formularului, veți primi o confirmare electronică pe care va trebui să o prezentanți la check-in/boarding și la sosire în Londra. Formularul poate fi completat AICI.

Străinii, inclusiv cetățenii R. Moldova, care intră în Marea Britanie sunt obligați să ofere detalii despre călătorie și informații de contact. De asemenea, să se auto-izoleze pentru 14 zile. În caz contrar, puteți primi o amendă de până la 100 de lire sterline pentru refuzul de a oferi datele de contact. Puteți primi o amendă mai mare dacă încălcați această regulă de mai multe ori. De asemenea, puteți fi amendat cu până la 1.000 de lire sterline dacă refuzați să vă auto-izolați. Există reguli și sancțiuni diferite, în funcție de zona în care călătoriți. Mai multe detalii AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!