Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins cererea de suspendare a executării hotărârilor Curții Constituționale prin care Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Înaltei Curți, iar Domnica Manole a fost aleasă în această funcție.

Încheierea poate fi contestată la Curtea de Apel timp de 15 zile de la notificarea încheierii.

Acum două săptămâni, Țurcan a depus la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, o acțiune în contencios administrativ în contradictoriu cu Curtea Constituțională și a cerut anularea anularea hotărârii CCM prin care a fost demis din funcție și a hotărârii prin care a fost aleasă în funcția de președintă Domnica Manole.

Anterior, după ce a fost demis din funcția de președinte al CCM, Vladimir Țurcan a cerut plenului CCM anularea actului prin care a fost demis și a celui prin care a fost aleasă Domnica Manole drept președintă a Curții, iar la 19 mai, CC a declarat inadmisibilă cererea lui Țurcan.

Acum o săptămână, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, declarat că s-ar pregăti revenirea lui Țurcan în fruntea Curții Constituționale. Potrivit lui, ar fi fost elaborată o schemă conform căreia Vladimir Țurcan trebuie să devină din nou președintele Curții Constituționale. „Eu vă voi numi judecătorii de la Curtea de Apel care vor lăsa în vigoare această decizie. Eu am familiile judecătorilor cu care s-au înțeles”, a declarat Usatîi atunci.

Amintim că, Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al CCM la finele lunii aprilie, după un scandal legat de o convorbire telefonică cu președintele Igor Dodon, care l-ar fi sunat „să afle din prima sursă” despre o hotărâre luată de plenul CCM cu privire la o lege prin care Guvernul Chicu și-a asumat răspundere în fața Parlamentului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!