/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ „Petrecărețul de la Condrița își trage sub el un nou batalion militarizat.” Deputații Reniță și Carp propun amendamente la Legea SPPS

missing
29 iunie 2020, ora 14:05

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, susțin că au elaborat câteva amendamente la Legea cu privire la activitatea SPPS. Principala modificare propusă de cei doi deputați prevede ca SPPS să treacă în subordinea Guvernului. 

Totodată, deputatul Iurie Reniță susține că va „prezenta un nou proiect de lege, prin care Serviciul de Informații și Securitate să fie transferat în subordonarea exclusivă a Parlamentului.”

După ce a stat mai mult timp în “pisociniță”, Dodon a prezentat Parlamentului un proiect de lege care să confere Serviciului de Pază și Protecție de Stat (SPPS) împuterniciri nelimitate.

Practic, petrecărețul de la Condrița și Holercani își trage sub el un nou batalion militarizat, singurul scop al căruia va fi protejarea exclusivă a lui în toate circumstanțele, mai ales acum în ajunul alegerilor prezidențiale. Îl copiază sută la sută pe idolul sau, Vladimir Putin.

Pentru a contracara această inițiativă foarte periculoasă, am elaborat și prezentat, împreună cu deputatul Lilian Carp, mai multe amendamente la proiectul respectiv de lege, principala dintre acestea fiind trecerea SPPS-ului în subordonarea Guvernului, cu reducerea considerabilă a efectivului.

Într-o republică parlamentară această structură nu are nicio justificare, inclusiv legală, să să afle în subordonarea președintelui Republicii Moldova, care, conform Constituției, are prerogative preponderent protocolare.
Noul guvern profesionist (sper să fie învestit cât mai curând!) trebuie să-și înceapă activitatea, având în subordonare această structură într-o formulă suplă și considerabil redusă.

Totodată, în zilele următoare voi prezența un nou proiect de lege, prin care Serviciul de Informații și Securitate să fie transferat în subordonarea exclusivă a Parlamentului, astfel reparând o mare eroare politică, comisă de fosta guvernare psrm-isto-acum-istă”, a scris deputatul Platformei Demnitate și Adevăr pe pagina sa de facebook.

Modificările la Proiectul de Lege cu privire la activitatea SPPS înaintate, anterior, de către președintele Dodon:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram