Reprezentanții Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat s-au întrunit astăzi în ședința coaliției de guvernare. După ședință, anunță majorări de 60% la salariile medicilor, compensații pentru angajații instituțiilor de forță pentru programul „Prima Casă”, iar fermierilor – subvenții cu 100 mln lei mai mari.

Despre aceasta a anunțat liderul fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță.

„Salariile medicilor se vor majora de 2 ori, cu câte o treime. În prima etapă, lefurile lucrătorilor medicali vor crește cu 30% de la 1 septembrie, iar ulterior, de la 1 ianuarie salariile angajaților în medicină vor fi majorate cu încă 30% și încă cu 40% in prima jumătate a anului viitor”, a scris deputatul pe o rețea de socializare.

În același timp, fracțiunile parlamentare, premierul și președintele țării au convenit că în următoarea perioadă Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la buget, care să permită creșteri de alocații și pe alte sectoare, cum ar fi infrastructura sau mediul de afaceri.

„Cât despre susținera populației, coaliția de guvernare a decis lansarea programului Prima casă 6, în cadrul căruia angajații instituțiilor de forță vor primi compensații de 100% din valoarea locuinței, ceea ce înseamnă că dobânda va fi achitată integral de către stat pentru polițiști, militari, angajați ai CNA, SIS sau SPPS. 20 milioane de lei vor fi alocate din buget în aceste scopuri.

Fermieri vor primi și ei ajutor de la stat într-un an complicat: PD și PSRM au convenit majorarea fondul de subvenționare cu 100 milioane de lei”, a adăugat Furculiță.

Totodată, părțile au discutat și despre împrumutul de 100 milioane de euro care urmează a fi acordat de Uniunea Europeană pentru atenuarea impactului Covid-19. „Condițiile de acordare a banilor au fost agreate de Republica Moldova și Comisia Europeană, așa că în cel mai scurt timp, până la sfârșitul lunii iulie, banii vor ajunge în țară.
Parlamentarii PD și PSRM au solicitat executivului măsuri sporite de protecție a cetățenilor împotriva răspândirii Coronavirusului de tip nou și o gestionare mai atentă a situației din țară, în contextul numărului de cazuri noi apărute zilnic”, a anunțat deputatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!