Asociația Prom-LEX atenționează că Rusia continuă practica de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană, 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐫 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 autorităților Republicii Moldova.

„Începând de astăzi și până la 1 iulie 2020, locuitorii din stânga Nistrului vor putea merge la cele două secții de votare deschise la Tiraspol în contextul referendumului național cu privire la amendarea Constituției Rusiei”, se spune într-un mesaj al Asociației.

Potrivit Promo-LEX în cazul a trei scrutine, inclusiv referendumul de modificare a Constituției a lipsit reacția publică a autorităților Republicii Moldova. Mai multe detalii în infograficul mai jos:

Sursa: Promo-LEX

Federația Rusă desfășoară, între 25 iunie și 1 iulie, un referendum cu privire la o serie de reforme, care i-ar permite președintelui Vladimir Putin să candideze de două ori la președinție după ce mandatul actual expiră în 2024 și în acest fel, să rămână la putere până în 2036.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!