/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

R. Moldova va beneficia de un credit de peste 18 milioane de dolari cu o dobândă de 0,1% din parte Japoniei

29 iunie 2020, ora 15:32

Republica Moldova va beneficia de un credit, de 18,7 milioane de dolari, cu o dobândă de 0,1%, pe un termen de 40 de ani, din partea Japoniei. Banii vor fi redirecționați spre modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol din țară. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, proiectul negociat are drept scop susținerea fermierilor moldoveni în contextul situației dificile din sector, susținerea creșterii producției agricole și stabilizarea economică a țării.

În cadru unei întrevederi între ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea și ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama a fost semnat un acordul de credit și un acord de grant în valoare de 409 mii dolari.

Acordul este destinat conservării și protejării patrimoniului cultural în cadrul instituțiilor sistemului național de biblioteci și lărgirii accesului cetățenilor la informație prin achiziționarea echipamentului modern și digitalizarea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram