Republica Moldova va beneficia de un credit, de 18,7 milioane de dolari, cu o dobândă de 0,1%, pe un termen de 40 de ani, din partea Japoniei. Banii vor fi redirecționați spre modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol din țară. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, proiectul negociat are drept scop susținerea fermierilor moldoveni în contextul situației dificile din sector, susținerea creșterii producției agricole și stabilizarea economică a țării.

În cadru unei întrevederi între ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea și ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama a fost semnat un acordul de credit și un acord de grant în valoare de 409 mii dolari.

Acordul este destinat conservării și protejării patrimoniului cultural în cadrul instituțiilor sistemului național de biblioteci și lărgirii accesului cetățenilor la informație prin achiziționarea echipamentului modern și digitalizarea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!