Șeful statului anunță că în cadrul întrevederii cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a discutat despre organizarea unei întrevederi cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Potrivit lui Dodon, aceasta ar putea avea loc la finele lunii iulie, începutul lunii august curent.

Șeful statului spune că subiectul principal de discuție în cadrul întâlnirii cu șeful Misiunii OSCE în Moldova a fost situația actuală privind reglementarea transnistreană, în special măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele obținute în acțiunile de îndeplinire a pachetului „Berlin-plus”, precum și eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, îndreptate spre avansare în procesul de reglementare. Am fost unanimi în opinia că toți participanții la procesul de negocieri trebuie să întreprindă și în continuare acțiuni conjugate pentru a contribui la realizarea înțelegerilor obținute, orientate spre consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului”, a mai spus Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!