/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

tv8 lansează campania „Liber să crezi în tine”! Veronica Gherbovețchi, despre adevărații eroi care sunt printre noi

missing
29 iunie 2020, ora 10:19

tv8 face astăzi trei ani, zi aniversară în care am ajuns datorită vouă – celor care ne priviți, și vouă – celor care ne împărtășiți povești de viață, cu bune și rele, tristeți și bucurii, frici și curaj. Voi sunteți oglinda tv8 și această aniversare este cu și despre voi – eroii noștri. Astăzi, la Știrile tv8 cu Angela Gonța, lansăm campania „Liber să crezi în tine”, o campanie prin care vrem să vă aducem pe micile ecrane opt povești de viață ale oamenilor de lângă noi, oameni cărora nu le-a fost frică să creadă în sine, și-au urmat visele și au devenit oameni care inspiră. Veronica Gherbovețchi, autoarea și realizatoarea campaniei noastre aniversare, ne spune cine sunt personajele celor opt povești, pe care vă invităm să le cunoașteți începând de astăzi, la tv8. 

Cine sunt eroii campaniei „Liber să crezi în tine”?

„Prin această campanie am încercat să identificăm cele mai importante valori în jurul cărora tv8 și-a creat și continuă să-și creeze identitatea. Am pornit de la sloganul postului, care este televiziunea oamenilor liberi, și am vrut să exemplificăm, prin intermediul eroilor noștri, în ce constau aceste libertăți. Așa am ajuns la libertatea de a crea, de a iubi, de a alege, de a lupta, de a reuși, de a acționa ca, într-un final, să-i îndemnăm pe toți telespectatorii noștri să fie liberi să creadă în ei.

La rândul meu, pot să-mi atribui fiecare dintre aceste valori. De trei ani, la tv8, eu lupt, creez, reușesc, iubesc, inspir (așa sper), aleg și, desigur, cred în mine și în echipa din spatele televiziunii”.

Eroii campaniei „Liber să crezi în tine” par niște oameni obișnuiți la prima vedere, dar care au o frumusețe interioară uimitoare. Sunt diferiți unii în raport cu alții, însă am identificat un fir roșu la toți ei. Și anume, faptul că pot fi o sursă de inspirație, pentru că în tot ce fac depun pasiune, grijă, dragoste și responsabilitate.

Echipa tv8 a mers în mai multe localități din țară, unde a descoperit povești demne de admirat.

„Oamenii frumoși sunt peste tot, indiferent de așezarea geografică a localităților. În mod special ne-au impresionat istoriile pe care le-am descoperit în inima Codrilor, acolo unde am întâlnit o meșteriță populară deosebită. Era atât de necăjită că nimeni nu vrea să învețe brodatul și țesutul, încât îmi venea să mă las o vreme de jurnalism și să stau cu ea vreo câteva săptămâni, ca să mă inițieze în această artă”.

Pandemia care ne-a afectat mai mult sau mai puțin pe fiecare dintre noi le-a creat griji în plus și eroilor campaniei tv8. Totuși, în localitățile rurale, oamenii simt mai puțin copleșiți de necazul provocat de noul virus.

„Dacă e să vorbim de pandemie, atunci doar un singur personaj – proprietarul unui pub din capitală – era extrem de afectat de această situație. Când l-am filmat, localul încă era închis, iar Vlad era cu optimismul la pământ, pentru că-și pierduse jumătate din echipă, iar veniturile erau la zero de trei luni. În celelalte cazuri, oamenii se arătau puțin nedumeriți când ne vedeau cu măști și mereu cu dezinfectantul după noi. Ne linișteau că la ei în sat nu sunt cazuri confirmate și să nu ne facem griji. A trebuit să le explicăm că, de fapt, ne temeam să nu-i infectăm cumva pe ei, de asta și ne protejam atât de mult”.

În pofida la toate, oamenii încearcă să-și trăiască micile bucurii ale vieții.

„Bucuriile lor sunt ca și ale multora dintre noi: să fie sănătoși, să aibă ce pune pe masă și să facă ceea ce le aduce plăcere. Cineva se bucură, când reușește să schimbe măcar cât de puțin lucrurile în localitate, altcineva este mulțumit, când se așează în fața războiului pentru a țese încă un lăicer”.

„Filmările campaniei au fost și pentru mine o ocazie de a mă convinge că oamenii curați la suflet, curajoși, empatici și înțelepți nu au dispărut în Republica Moldova. Așa vreau să-i descopere și cei de acasă, iar după ce le vor cunoaște istoriile de viață, dure, în unele cazuri, să încerce și ei să aibă mai mult curaj și încredere în forțele proprii și să fie ei înșiși, doar că varianta cea bună a lor, care este tot timpul undeva și doar de noi depinde dacă o scoatem la suprafață sau o ținem ascunsă”.

Cum au fost pentru tine trei ani de tv8?

„Le voi fi recunoscătoare celor care m-au invitat la tv8, acum trei ani și ceva, pentru că mi-au oferit șansa de a participa la crearea unei televiziuni de la zero. Pentru că suntem mai puțini decât în alte televiziuni, cu care ne măsurăm forțele, am avut ocazia să mă implic nu doar la știri. Iar dacă vorbim de munca din Departamentul Știri, unde activez ca editoare de texte, provocările sunt aceleași care au fost și acum trei ani: un volum enorm de lucru, dar cu puțini oameni. Așa că, dacă mai găsim măcar câțiva colegi inspirați și cu o dragoste mare pentru jurnalism independent, vrem că în următorii trei ani, știrile de la tv8 să fie cele mai urmărite știri din toată țară”.

Seria de reportaje din campania „Liber să crezi în tine” vor fi difuzate timp de opt zile, la Știrile cu Angela Gonța, de la ora 19.00, la tv8, pe tv8.md, pagina de Facebook/tv8.md și canalul nostru de Youtube.com/tv8. Deseară aflați povestea Elenei Crîșmaru, din satul Dolna, o femeie curajoasă, în vârstă de 36 de ani, care în pofida dificultăților locomotorii cu care se confruntă a devenit consilieră locală și se dedică acestei activități, pentru a schimba lucrurile spre bine în localitatea sa de baștină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram