/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ De trei ani TV8 face istorie

missing
29 iunie 2020, ora 21:03

De trei ani postul nostru de televiziune face istorie. De trei ani promovăm corectiunea și demnitatea, dar și dreptul la o informare echidistantă și de calitate. Dacă ne uităm înapoi, înțelegem că a fost o perioadă cu multe provocări, atât de ordin financiar, cât și politic, dar greutățile ne-au fost de folos, pentru că am devenit mai puternici și mai pregătiți să facem față crizelor. Însă, nimic nu era posibil dacă de partea cealaltă a ecranelor nu erați voi: fidelii noștri telespectatori. Vă suntem recunoscători că ne-ați urmărit, ne-ați criticat și ne-ați încurajat, dar promitem să fim și mai buni.

Acum trei ani, TV8 făcea primii pași pe piața media din Republica Moldova. Cu resurse modeste și cu o mână de oameni, dar cu o mare dorința de a face jurnalism de calitate, am pornit la drum. De atunci și până astăzi, am devenit mai buni și am crescut, împreună cu tine.

Natalia Morari, președinta Asociației „Media Alternativă”: „La trei ani distanță cînd te uiți înapoi doar faptcul că cei tre ani au fost plini de curaj, pasiune și libertate ne face să fim mult mai sigur de viitorul televiziunii noastre. Noi putem fi comparați cu un copilaș care deja merge singur, nu trebuie împins din spate.”

Primii pași nu au fost deloc simpli. O lovitură a venit din partea Consiliului Audiovizual, care refuza să accepte cesionarea licenței. Abia la capătul unui lupte ce a durat jumătate de ani, autoritatea a emis o decizie în favoarea TV8. De-a lungul anilor, cu pietre, în postul nostru de televiziune, au aruncat și diferiți politicieni.

Ilan Șor, PREȘEDINTELE PP ȘOR: „Acești nemernici! Acest TV8! Voi auziți ce vorbește această Natalie Morari? Această femeie cu o responsabilitate socială scăzută… Ce spune ea despre oameni, despre popor… Este o nemernică. Noi îi vom băga sub „plintus” ca pe niște șoareci”.

Andrian Candu, FOST SPEAKER: „Recent la un post de televiziune, care apropo este susținut de  Guvernul SUA, și am să-i dau numele – TV8, se face oștire atât de importantă despre o petiție online care se colectează de către cetățeni care sunt împotriva vânzării terenului în favoarea Guvernului SUA. Cinism domnilor, mizerie”.

Pavel Filip, fost prim-ministru: „Consider că evenimentele trebuie relatate obiectiv. Eu am văzut mai puțină obiectivitate la aceste posturi de televiziune”.

Am rezistat însă datorită partenerilor externi, dar și telespectatorilor care au fost alături de TV8 în cele mai critice situații. Tot la Tv8, telespectatorii nostri au demascat, in direct, diferite schem ilegale.

Și am demonstrat că pe cei profesioniști nu-i oprește nimic, nici măcar atunci când instituția a rămas fără curent electric.

Natalia Morari, președinta Asociației „Media Alternativă”: „Astăzi fără lumină în sens direct al cuvântului, dar ne-am gândit că în țară lumină lipsește deja de trei luni. Încercăm să rămânem în așa condiții un pic obscure dar considerăm că adevărul poate fi adus în orice fel de condiții.”

La alegeri, cele mai fierbinți dezbateri, cela mai aprinse dispute s-au dat platoul TV8.  Unii candidați au părăsit studioul sau au fost la un pas de a se lua la pumni.

V-am aratat realitatea fara mască. Tot ce am surprins, am arătat pe micile ecrane, în emisii directe ce au durat și peste zece ore fără întrerupere. Și nu am lasat mainile in jos nici  atunci cand am fost atacati.

Ne-a obișnuit să punem întrebări, acolo unde aparent nu mai e nimic de întrebat.

Oleg Voronin, FIUL FOSTUL PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

„Ia mai duceți-vă într-un loc”.

„De ce acum ati depus? De atata”.

Si am revenit, chiar daca ne-a fost închisă usa in nas.

„Mai târziu vă o să vă răspunde la toate întrebările.”

„Domnisoara va rog iesiti dupa usa. ”

Pandemia ne-a adus în față noi provocări. Muncim la foc continuu, pentru a fi cu ochii pe cele mai importante evenimente. Ne-am reinventat si am  gasit soluții de a lucra în orice condiții, pentru propria siguranță, dar și pentru a celor care ne acceptă în viața lor.

Avem planuri mari pentru următorii ani, tot alături de voi, telespectatorii TV8!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram