Ani plini de provocări, dar cu multe realizări. La aniversarea sa, TV8 se bucură de premii importante, pentru rezultatele activității sale din toată această perioadă. Printre cele mai importante premii, obținute în ultimul an, se numără și cel pentru Etică și Deontologie. Mai mult, TV8 a fost singurul post de televiziune inclus în Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova. „O televiziune echidistantă și independentă, care într-o perioadă atât de scurtă a reușit să se poziționeze ferm pe piața mass-mediei de la noi”. Astfel ne vede membra Consiliului de Presă, Olga Manole.

La aceeași intrare, în Parcul Valea Trandafirilor..”

Gaura care s-a surpat în urma ploilor, din ultima perioadă”

Ploile abundente au făcut prăpăd și în localitatea Hansca din raionul Ialoveni..”

Drumul Chișinău Ungheni se lărgește cu două benzi..”

Sediul vechi de pe strada Tighina este mult mai modest”

TV8, premiat pentru etică și deontologie. Premiul pentru Etică și Deontologie 2019 se duce în acest la tv8. – Mulțumesc. E mare onoare pentru noi. Deontologia ține de știrile pe care noi le facem în regim zilnic, apropae imposibil.

Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică 2019. Este distincția pe care a obținut-o TV8, în toamna anului trecut. Deși în finala concursului au ajuns patru instituții media, după procedura de vot, echipa TV8 a fost declarată câștigătoare.

TV8, premiat pentru etică și deontologie. Tv8, când s-a pornit, s-a pornit pentru asta. Ca să ofere o platformă jurnaliștilor buni. Care vor să-și facă corect meseria.

Premiile din acest an nu s-au oprit aici. La doar o lună, jurnalista și regizoarea Viorica Tătaru, care aduce în casele oamenilor reportaje din toate colțurile țării, a obținut „Mărul de Aur”, la Gala „Jurnaliștii Anului 2019”. Aceasta s-a ales cu unul dintre cele două trofee, acordate la categoria „Reportaj video”.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost preamiată și reportera TV8, Dina Popa. Jurnalista fost numită „Speranța anului” în jurnalism.

O fată frumoasă, tânără, deșteaptă și foarte muncitoare, Diana Popa, tv8”.

La începutul lunii mai, postul nostru de televiziune a fost inclus în Cartea albă a mass-mediei din Republica Moldova, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent, chiar de Ziua Libertății Presei. TV8 a fost singura televiziune care s-a regăsit în această listă.

NADINE GOGU, DIRECTOAREA EXECUTIVĂ CJI: „…în pofida turbulențelor de pe piața media, provocate deseori de politicieni, mai avem totuși instituții care rezistă în fața presiunilor, a dificultăților de ordin financiar, reușind să facă jurnalism de calitate. Au rezistat, rezistă și sperăm că vor rezista în continuare, chiar dacă asta nu e ușor în condițiile deloc propice din Republica Moldova”.

A spus atunci directoarea executivă a Centrului pentru Jurnalism Independent. În doar trei ani, TV8 s-a poziționat ferm pe piața mass-mediei din țara noastră, fiind apreciat pentru corectitudine, echidistanță și independență. Afirmația aparține membrei Consiliui de Presă din Moldova, Olga Manole.

OLGA MANOLE, MEMBRĂ A CONSILIULUI DE PRESĂ/ COORDONATOARE PROGRAM, PROMO-LEX: „Observând și monitorizând activitatea postului TV8, pot să spun că, în general, nu ați avut unele încălcări grave. Chiar dacă pe alocuri au fost unele deficiențe, ați fost foarte receptivi, ați reacționat imediat ce ați fost semnalați, ați înlăturat toate neajunsurile. Este un comportament demn de exemplu pentru alte posturi tv, radio..”

Și anii precedenți au fost roditori. În 2018, TV8 a luat diploma „Evoluția Anului”, în cadrul Concursului „10 jurnaliști ai anului”, iar jurnalista Natalia Morari a câștigăt premiului „Pavel Șeremet”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!