TV8 este și o pistă de lansare pentru tinerii care își doresc să obțină performanțe în domeniul mass-media. Ușile televiziunii sunt tot timpul deschise pentru oameni liberi, care au curajul să spună lucrurilor pe nume. Acum doi ani, pe când era studentă, la TV8 a venit Diana Popa. La început – pentru stagiul practic, ca mai apoi să îndrăgească atât de mult această meserie, încât să nu mai vrea să plece. Într-o perioadă scurtă, a reușit să devină nu doar una dintre fețele televiziunii, ci să obțină premiul „Speranța anului”, oferit de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Bună seara, sunt Diana Popa și vă invit la Stiri. Iată care sunt cele mai importante evenimente ale zilei”.

De un an Diana Popa prezintă Știrile TV8 de la ora 17.30, iar de doi ani face parte din echipa de reporteri. „De fapt, TV8 m-a ales pe mine”, așa explică tânăra jurnalistă decizia de a veni la postul nostru nostru de televiziune. Fiind studentă în anul II, avea nevoie să facă stagiul practic. A depus CV-ul și… a fost aleasă fără multă ezitare.

DIANA POPA, REPORTERĂ ȘI PREZENTATOARE TV8: „În primul an, eu chiar aveam vise, eu visam la tv8. Eu în somn visau cu ce reportaje voi filma, cu cine mă voi întâlni, când a fugit dl Plahotniuc din țară, eu aveam vise cu el, îi luam interviu, îl intrebam cum de a putut să facă așa ceva”.

Pentru Diana, meseria de jurnalism înseamnă posibilitatea de a scrie despre poveștile și problemele oamenilor de rând, iar asta îi place cel mai mult: să afle istorii inedite, cărora să le dea viață, prin reportajele ei.

DIANA POPA, REPORTERĂ ȘI PREZENTATOARE TV8: „Îmi place să cunosc oameni noi, oameni interesanți și să simt că, într-un fel sau altul, doar eu îi pot ajuta. Îmi place că unii oameni își pun speranța în mine, în puterea mea, deși foarte mică, de a schimba ceva în viața lor”.

Sunt situații când nu reușește să-i ajute pe oamenii care-i o roagă să se implice, iar acest lucru o afectează enorm.

Mă simțeam… Poate că și persoana aceea era dezamăgită, dar și ei mă simțeam dezamăgită, pentru că nu l-am putut ajuta, cu nimic din păcate, deși aș fi vrut foarte tare”.

Performanțele Dianei au fost apreciate și de experții media. În decembrie, colega noastră a fost aleasă „Speranța Anului”, premiul fiind oferit de către Centrul pentru Jurnalism Independent.

O fată frumoasă, tânără, deșteaptă și foarte muncitoare. Diana Popa, tv8!”

Deși munca de reporter la TV8 îi consumă practic tot timpul liber, Diana nu-și închipuie viața fără personajele ei, iar necazurile acestora devin prioritate pentru ea. Însă, nu uită să-și păstreze optimismul, cu care și-a cucerit deja colegii.

Intrați, intrați și voxuri mai luați, avem de tăti, bărbati, femei, copchii noi a luat, avem de tăti”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!