/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Guvernul nu renunță la Premiul Național. Dosarele vor putea fi depuse până la 24 iulie

missing
30 iunie 2020, ora 19:17

Chiar dacă sunt interzise evenimentele în masă din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul nu renunță la decernarea Premiului Național. Comisiei pentru decernarea Premiului Național s-a întrunit astăzi în ședință și a stabilit condițiile de organizare ale concursului, procesul de selectare al candidaților și modul de desfășurare a Galei laureaților.

Membrii comisiei au aprobat etapele desfășurării concursului. Dosarele vor putea fi depuse în perioada 1-24 iulie în format electronic. Din 27 iulie până pe 7 august comisia va examina candidaturile și va trimite apoi decizia spre aprobare cabinetului de miniștri.

Pentru că anul 2020 este marcat de pandemie, comisia a discutat și posibilitatea de a acorda o atenție sporită domeniului medical, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va decide și formula de organizare a Galei Premiului Național.

Premiul Naţional se acordă pentru cercetări ştiinţifice care au contribuit la dezvoltarea ştiinţei, publicaţii, produse, procese şi servicii noi cu potenţial înalt socioeconomic şi pentru promovarea imaginii ştiinţei naţionale pe plan internaţional; proiectarea, dezvoltarea şi punerea în aplicare a tehnologiilor noi şi inovative; produse de creaţie şi inovaţii artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural naţional şi internaţional; elaborarea noilor tehnici pentru dezvoltarea performanţei sportive; perseverență și abnegaţie în promovarea principiilor morale/umanitare, prin formarea modelelor de responsabilitate socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram