Chiar dacă sunt interzise evenimentele în masă din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul nu renunță la decernarea Premiului Național. Comisiei pentru decernarea Premiului Național s-a întrunit astăzi în ședință și a stabilit condițiile de organizare ale concursului, procesul de selectare al candidaților și modul de desfășurare a Galei laureaților.

Membrii comisiei au aprobat etapele desfășurării concursului. Dosarele vor putea fi depuse în perioada 1-24 iulie în format electronic. Din 27 iulie până pe 7 august comisia va examina candidaturile și va trimite apoi decizia spre aprobare cabinetului de miniștri.

Pentru că anul 2020 este marcat de pandemie, comisia a discutat și posibilitatea de a acorda o atenție sporită domeniului medical, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va decide și formula de organizare a Galei Premiului Național.

Premiul Naţional se acordă pentru cercetări ştiinţifice care au contribuit la dezvoltarea ştiinţei, publicaţii, produse, procese şi servicii noi cu potenţial înalt socioeconomic şi pentru promovarea imaginii ştiinţei naţionale pe plan internaţional; proiectarea, dezvoltarea şi punerea în aplicare a tehnologiilor noi şi inovative; produse de creaţie şi inovaţii artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural naţional şi internaţional; elaborarea noilor tehnici pentru dezvoltarea performanţei sportive; perseverență și abnegaţie în promovarea principiilor morale/umanitare, prin formarea modelelor de responsabilitate socială.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!