Începând cu 1 iulie vor fi reluate zborurile dintre Republica Moldova și Turcia. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă. Iată care sunt regulile de bază pentru cetățenii R. Moldova. 

-Toți pasagerii aeronavelor sunt obligați să poarte mască de protecție în timpul aflării sale în aeronavă și aeroport.
– La intrare în Turcia toate persoanele vor fi supuse controlului medical.
– Cei ce vor manifestă simptome vor fi supuse testului la COVID-19 (potrivit autorităților testul va fi efectuat fără plată!).
– Persoanele care vor fi testate pozitiv la COVID-19 nu vor fi returnate, acestea urmând a fi tratate pe teritoriul Turciei.
– La intrare în Turcia, persoanele sunt obligate să îndeplinească un formular cu privire la locul aflării lor în țară.

Persoanele identificate că au fost în contact (în avion, autobuz, mașină, corabie), cu persoane diagnosticate cu COVID-19, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile.

Condițiile de siguranță ce vor trebui respectate pe teritoriul statului sunt. distanța socială, obligativitatea de a purta măști, limitarea deplasărilor în grupuri de până la trei persoane, etc.

Menționăm că, în Turcia a fost dat start sezonului turistic pentru localnici la începutul lunii iunie curent, iar pentru turiștii străini, gradual de la începutul lunii iulie curent. Hotelurile se deschid gradual din 27 mai curent.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!