Ministerul Afacerilor Externe face precizări referitor la deschiderea de către Federația Rusă a secțiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova în contextul rederendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse.

Potrivit MAEIE, printr-o notă verbală adresată ministerului, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse.

„În legătura cu aceasta, MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități”, se spune într-un comunicat al instituției.

Ministerul de Externe precizează că legislația R. Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine.

Astăzi, Asociația Prom-LEX a atenționat că Rusia continuă practica de a deschide secții de votare în regiunea transnistreană,contrar acordului autorităților Republicii Moldova. „Începând de astăzi și până la 1 iulie 2020, locuitorii din stânga Nistrului vor putea merge la cele două secții de votare deschise la Tiraspol în contextul referendumului național cu privire la amendarea Constituției Rusiei”, se spune într-un mesaj al Asociației.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!