/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Nouă persoane au murit și peste o sută au avut de suferit în accidentele cu motociclete și scutere. Statistica Poliției

missing
30 iunie 2020, ora 13:28

De la început acestui an, pe teritoriul țării au fost înregistrate 99 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și a scuterilor. În rezultat, nouă persoane au decedat, iar altele 106 au fost traumatizate. Principalele cauze au fost starea de ebrietate, viteza de deplasare și starea tehnică a mijlocului de transport.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, unul dintre aceste accidente a avut loc în weekend, în satul Beleavinţi din raionul Briceni, unde un bărbat de 36 de ani, fiind beat, a urcat la ghidonul unei motociclete, fără număr de înmatriculare, iar ca pasager îl avea pe prietenul său de 46 de ani.

La un moment dat a prierdut controlul motocicletei și cu viteză s-a lovit în gardul unei gospodării. În urma impactului, între cei doi s-a iscat un conflict, iar șoferul intenționat și-a abandonat amicul care suferise diferite traumatisme, astfel părăsind și locul accidentului.

La scurt timp, pasagerul a fost văzut pe marginea drumului de către un conducător auto, care a solicitat ambulanța, însă din păcate, până la sosirea acesteia, bărbatul a decedat. Ulterior, conducătorul motocicltei a fost depistat de poliție la domiciliu. Acesta a fost testat alcoolscopic în urma căruia s-a stabilit o concentrație de 0,40 mg/l în aerul expirat.

Oamenii vin cu un îndemn către conducătorii de motociclete:

– nu urcați la volan dacă ați consumat alcool;
– nu conduceți cu viteză și fiți atenți în trafic;
– purtați echipament de protecție și elemente reflectorizante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram