Reacția SUA după emiterea de către Iran a unui mandat pentru arestarea lui Donald Trump

30 iunie 2020, ora 09:44

Iranul a emis, luni, mandate pentru arestarea preşedintelui SUA, Donald Trump, şi a altor 35 de persoane implicate în asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, dar Washingtonul a catalogat “act de propagandă” decizia Teheranului, potrivit digi24.ro.

Armata SUA l-a asasinat în ianuarie, în Irak, pe generalul iranian Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quods din cadrul Gardienilor Revoluţiei. Washingtonul l-a acuzat pe Soleimani de coordonarea atacurilor comise de grupuri proiraniene asupra trupelor americane din Orientul Mijlociu.

Procurorul iranian Ali Alqasimehr a anunţat luni, potrivit agenţiei de presă Fars, că autorităţile iraniene au emis mandate de arestare pe numele preşedintelui american, Donald Trump, şi a altor 35 de persoane implicate în operaţiunea de asasinare a lui Qassem Soleimani. Acuzaţiile sunt de crimă şi act terorist. Teheranul cere susţinerea Interpol în acest caz.

Este vorba de un “act de propagandă”, a reacţionat Brian Hook, emisarul SUA privind Iranul, citat de agenţia de presă Reuters. “Evaluarea noastră este că Interpol nu intervine pentru a emite alerte roşii în cazuri de natură politică. Aici este un caz de natură politică. Nu are nicio legătură cu siguranţa naţională, cu pacea internaţională sau cu promovarea stabilităţii. Este un act de propagandă pe care nu îl ia nimeni în serios”, a subliniat Brian Hook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram