/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ştiai asta? Când Skoda a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans

30 iunie 2020, ora 11:07

Aţi ştiut asta? În 1950, ŠKODA AUTO a trăit un moment foarte special în istoria sa – singura apariție a mărcii din Republica Cehă la faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans!

După al doilea război mondial, Skoda a lansat o nouă serie de modele: 1101/1102 “Tudor” a prezentat un motor cu patru cilindri de 1.089 cm3 și s-a bucurat în curând de o mare popularitate în multe țări europene, precum și pe piețele de peste mări. Vehiculele, care s-au lăudat cu un design robust și modern pentru timpul lor, și-au dovedit fiabilitatea remarcabilă de nenumărate ori pe pistele de raliu și cursele de circuit pe distanțe lungi.

În 1948, de exemplu, au câștigat toate cele patru categorii ale cursei  Raid Polski de 2.649 de kilometri, în care Skoda a fost reprezentată cu propriile sale mașini. Iar la Raliul Sud-American Montevideo – Melo – Montevideo, care în care au traversat un traseu aventuros, au ocupat primul și al doilea loc. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram