Aţi ştiut asta? În 1950, ŠKODA AUTO a trăit un moment foarte special în istoria sa – singura apariție a mărcii din Republica Cehă la faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans!

După al doilea război mondial, Skoda a lansat o nouă serie de modele: 1101/1102 “Tudor” a prezentat un motor cu patru cilindri de 1.089 cm3 și s-a bucurat în curând de o mare popularitate în multe țări europene, precum și pe piețele de peste mări. Vehiculele, care s-au lăudat cu un design robust și modern pentru timpul lor, și-au dovedit fiabilitatea remarcabilă de nenumărate ori pe pistele de raliu și cursele de circuit pe distanțe lungi.

În 1948, de exemplu, au câștigat toate cele patru categorii ale cursei  Raid Polski de 2.649 de kilometri, în care Skoda a fost reprezentată cu propriile sale mașini. Iar la Raliul Sud-American Montevideo – Melo – Montevideo, care în care au traversat un traseu aventuros, au ocupat primul și al doilea loc. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!