/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Unele stațiuni turistice din Ucraina, inclusiv din regiunea Odesa, ar putea fi închise din cauza pandemiei

missing
30 iunie 2020, ora 22:49

Unele stațiuni turistice din Ucraina, aflate pe malul mării, inclusiv stațiuni din regiunea Odesa, ar putea fin închise din cauza pandemiei de coronavirus, declară reprezentanții Ministerului ucrainean al Sănătății, potrivit Rbk.ua. Autoritățile din Ucraina examinează acest subiect, după ce în unele regiuni numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut în ultima perioadă. 

„Nu excludem posibilitatea că am putea introduce noi restricții, pentru depășirea pandemiei”, a declarat ministrul ucrainean al Sănătății, Maxim Stepanov, potrivit sursei citate.

Declarația ministrului vine în contextul unui risc de sporire a cazurilor de COVID în Ucraina în următoarea perioadă, prognozat de autoritățile din țara vecină, după ce weekend-ul trecut în stațiunile din regiunea Odesa a fost aglomerație, iar mulți turiști nu s-au protejat și nu au păstrat distanța socială, după cum afirmă autoritățile ucrainene.

Ucraina înregistrează un număr total de peste 44 de mii de infecții cu noul virus. În ultimele 24 de ore au fost raportate peste șapte sute de cazuri.

Rutele terestre de transport din Republica Moldova spre Ucraina au fost recent reluate. Moldovenii care vor pleca în țara vecină sunt însă obligați să-și cumpere asigurare medicală, care costă circa 200 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram