/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Vameșii: Contrabandiștii devin din ce în ce mai inventivi. Ce au găsit aceștia sub podeaua unui vehicul

missing
30 iunie 2020, ora 11:29

Tentativele de trafic ilicit cu mărfuri în vremea epidemiei de coronavirus nu au contenit, iar contrabandiștii devin din ce în ce mai inventivi, spun vameșii, după ce au depistat mai mulți cetățeni care au încălcat legea. 

În primul caz este vorba despre un bărbat de 37 de ani care a amenajat un loc special sub podeaua unui autoturism pentru a transporta alcool. Cazul a fost înregistrat pe traseul Florești-Bălți. Totul a ieșit la iveală după ce vameșii au depistat sub torpedo un furtun cu robinet din care curgea un lichid incolor cu miros specific de alcool.

Din locul special amenajat au fost extrase 240 de litri de alcool etilic. Alcool a fost depistat și în salonul autoturismului, fiind ridicate butelii din plastic în volum total de 110 litri, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

În cel de-al doilea caz, vameșii au verificat un garaj din raionul Orhei, care aparține unui moldovean în vârstă de 54 de ani. Ca urmare a controlului, au fost ridicate 350 de mii de țigarete ”Ritm”, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova și fără acte de proveniență. Fiind audiat, bărbatul a declarat că țigările nu-i aparțin și că i-ar fi fost transmise spre păstrare de către o altă persoană.

În alte două cazuri, angajații echipelor mobile au depistat sute de kilograme de substanțe toxice, unul dintre autoturisme fiind stopat chiar pe malul râului Nistru. Substanțele sunt de origine străină și au fost introduse clandestin în țară prin evitarea controlului vamal.

Conducătorii auto nu au putut prezenta niciun act de proveniență sau vreo autorizație, care le-ar fi permis importul de asemenea produse. Pentru contrabandă cu substanțe toxice, bărbații sunt cercetați penal și riscă până la zece ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram