/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Barajul construit de salvatori pe plaja de la Vadul lui Vodă - demontat. Localitățile unde vor fi fortificate diguri  

missing
30 iunie 2020, ora 12:14

Salvatorii împreună cu autoritățile locale continuă să fortifice diguri de protecție în mai multe localități din țară unde persistă riscul de inundații. De cealaltă parte, datorită scăderii nivelului apei, barajul de metal construit pe plaja de la Vadul lui Vodă va fi demontat.  

Un dig pe o distanță de peste 100 m a fost consolidat pe râul Prut între localitățile Ghioltosu și Țiganca din raionul Cantemir. Lucrări de fortificare a barajelor a avut loc în satul Dancu, raionul Hâncești. Aici salvatorii în comun cu localnicii au întărit digul folosind 150 saci de argilă nisipoasă, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Activități de prevenire a riscului de inundații au fost întreprinse și în localitățile din lunca râului Nistru. Salvatorii în comun cu autoritățile publice locale au consolidat mai multe porțiuni de baraj în satele Răscăieți și Cioburciu unde au fost folosite peste o mie metri cubi de argilă fiind utilizate 18 unități de tehnică, iar zeci de salvatori și localnici au muncit pentru fortificarea digului.

Acțiuni similare au avut loc și în localitatea Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, unde peste 400 de saci cu nisip au fost utilizați pentru întărirea barajului. Lucrările de fortificare din localitățile Răscăieți și Crocmaz raionul Ștefan Vodă vor continua și pe parcursul zilei de 30 iunie.

Potrivit prognozei hidrologice, în următoarele ore pe râul Prut, sectorul s. Criva – or. Costești va avea loc descreșterea lentă a nivelului apei cu 0.1-0.3 m. Pe sectorul or. Costeşti – s. Brănești se vor menține niveluri înalte cu scăderea nivelului apei cu 0.4-0.7.

Pe râul Nistru pe sectorul s. Naslavcea – or. Dubăsari, se vor menţine niveluri înalte ale apei, cu o scăderea nivelului apei de 0.2 – 0.4 m. Pe sectorul or. Dubăsari – or. Bender, se vor menţine niveluri înalte ale apei cu o scădere lentă de 0.1 – 0.3 m, iar o creștere de 0.2- 0.4 m va fi atestată pe sectorul or. Bender– s. Talmaza. Situația în continuare va fi monitorizată strict de salvatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram