Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp și Vladimir Bolea susțin că plecarea lui Ștefan Gațcan din PSRM și aderarea la Pro Moldova nu este o noutate și că și alți deputați socialiști vor trece la Pro Moldova. În acest condiții, potrivit deputatului PAS, Vladimir Bolea, socialiștii „cu siguranță vor vrea să mergem la alegeri anticipate”.

Lilian Carp, deputat PAS:Eu am avertizat că din PSRM vor pleca. Nu este o noutate. Eu am vorbit și cu un deputat de la PSRM unde mi-a spus că Gațcan va pleca într-un timp foarte apropiat, dacă va dori, deputatul socialist va face singur această declarație. El a spus că primul care pleacă este Ștefan Gațcan. Practic, Gațcan este o persoană foarte apropiată de Plahotniuc și nu în zădar în spațiul public erau mai multe fotografii, evenimente la care au participat în comun Gațcan cu Plahotniuc.  Gațcan va racola și alți deputați din PSRM în Pro Moldova. Vor urma cel puțin încă două plecări din PSRM.”

Vladimir Bolea, deputat PAS:Tot se spunea că vor pleca de la socialiști. Listele deputaților trebuie făcute pe parcursul a 4 ani de zile, pentru că, atunci când îi iei pe ultima sută de metri nu reușești să îi cunoști calitatea deplină. Situația în Parlament este și bună și rea. Rea este pentru această majoritatea pentru că  nu o mai au. Bună este pentru țară, pentru că toate proiectele care vor fi puse la vot vor fi numai în interesul poporului. Eu cred că R. Moldova are numai de câștigat de la situația atât de incertă pentru guvernare. O să vedem ce o să urmeze. Cu siguranță cred că socialiști vor vrea să mergem la alegeri anticipate. PAS are 15 voturi, PSRM are 36, noi reușim să declanșăm alegeri anticipate, ca Parlamentul următor care o să vină să fie un Parlament sută la sută lucrativ și care să reprezinte voința poporului”.

Precizăm că în dimineața zilei de marți, 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că își depune mandatul de deputat din fracțiunea PSRM și aderă la Grupul Pro Moldova. Astfel, PSRM și PDM pierd majoritatea parlamentară, având în preent doar 49 de deputați.

Ștefan Gațcan este medic obstetrician-ginecolog. Acesta a ajuns deputat în fracțiunea PSRM după ce a câștigat alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 la 15 martie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!