/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Igor Dodon a fost întâlnit cu nemulțumiri la Soroca. Locuitorii au ieșit să-i ceară socoteală președintelui

missing
30 iunie 2020, ora 20:38

Igor Dodon a fost întâlnit cu nemulțumiri la Soroca, oraș condus de un primar socialist. Câțiva locuitori revoltați au venit în fața Consiliului Raional, pentru a cere socoteală președintelui. S-au plans că, din cauza pandemiei și a salariilor mizere din țară, trăiesc la limita sărăciei.

„Nu sunt create condiții normale de trai în Moldova”.

„Își bate joc de noi. Nu avem cu ce să ne întreținem copiii. Nu avem de lucru. Cu ce să ne hrănim copiii? Totul este scump”.

„Cu trei mii de lei pe care îi câștigăm în Moldova, cum să crești copiii? Să-i dea lui trei mii de lei să trăiască cu așa salariu”.

„I-am trimis mesaj să mă ajute, dar mi-a spus să iau legătura cu soția lui. Nu mi-a mai făcut legătura cu nimeni. Ce fel de președinte?”

Șeful statului nu prea a avut timp pentru a discuta cu persoanele revoltate și nici cu presa. În schimb, s-a lăudat cu o mască personalizată.

„Vedeți ce mască frumoasă mi-au dat aici la Soroca?”

„Domnule Dodon, doar o întrebare”.

Într-un final, președintele a găsit câteva minute pentru a răspunde jurnaliștilor. Igor Dodon a declarat că persoanele care au înregistrat pagube în urma inundațiilor ar putea primi ajutor.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Acum nu avem case distruse, sunt câteva sute de hectare de teren agricol inundate. Se fac evaluarile și vedem cu ce îi putem susține”.

În cadrul vizitei sale de lucru la Soroca, șeful statului a vizitat digul construit temporar pe malul râului Nistru, pentru a opri inundațiile, dar și spitalul raional, care este cu profil COVID.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram