/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Pandemia i-a schimbat planurile. O femeie care a revenit în Moldova doar pe câteva luni și-a deschis o afacere cu măști

30 iunie 2020, ora 20:50

Masca de protecție a devenit un accesoriu obligatoriu al momentului și este la mare căutare. Odată cu creșterea cererii, în perioada pandemiei de coronavirus, a crescut și ingeniozitatea creatorilor autohtoni. Ca să atragă atenția clienților, aceștia confecționează măști personalizate, cu inscripții haioase sau adaptate stărilor emoționale. Este și cazul Angelei Masec, pe care criza provocată de COVID-19 a oprit-o acasă. Așa că, s-a apucat de confecționat măști.

Angela Masec a revenit în țară, împreună cu familia sa, pentru câteva luni. Dar, pandemia le-a schimbat planurile. Așa că, au rămas acasă. Și cum moldovenii nu sunt obișnuiți să stea degeaba, femeia a început să confecționeze măști de protecție personalizate, cu diverse inscripții pe ele. Ideea i-a venit încă la începutul pandemiei de coronavirus, când s-a pomenit că nu are de unde cumpăra mască.

ANGELA MASEC, CREATOARE DE MĂȘTI: „Nu aveai de unde le cumpăra, Am comandat de pe internet, odată, două, trei de la diferite companii, care nu puteai respira, nu erau calitative. Am hotărât primele să le coasem, pentru Angy, pentru familie.”

S-a aventurat în acest proiect împreună cu prietena sa, Svetlana. Timp de două luni, acestea au muncit ca să găsească modelul potrivit și stofa. Astfel, la confecționarea măștilor este utilizată stofă doar din bumbac, cu protecție dublă.

SVETLANA, PRIETENA ANGELEI: „Nu aș putea da o cifră câte măști au fost stricate până să ajungă la această etapă, ca să fie masca ideală, perfectă pentru fiecare față care este.”

Modelul care prezintă măștile personalizate este chiar fiica sa, care este și interpretă, sub numele de Angy Angel. Aceasta se ocupă de promovarea în mediul online și de preluarea comenzilor. Prețul unei măști variază între 75 și 100 de lei, în funcție de solicitarea clientului.

ANGY ANGEL, INTERPRETĂ: „Aceasta este masca mea preferată, cu numele meu și cu aripele și coronița.”

Deși pot fi personalizate la dorința clientului, cele mai solicitate rămân măștile tradiționale. Printre clienți sunt însă și mame, care, pentru a-și convinge copiii să poarte masca, optează pentru imprimarea numelui sau a unui personaj preferat. Chiar dacă face față cu greu numărului mare de solicitări, mai ales după ce masca a devenit obligatorie, Angela spune că sunt și dintre cei care îi critică munca.

ANGELA MASEC, CREATOARE DE MĂȘTI: „Cineva ne-a criticat că pe așa nenorocire voi faceți bani, sunt diferite… Eu cred că noi avem nevoie de ele. M-am străduit să transfer această nenorocire într-o modă.”

Dar, nu toate măștile confecționate ajung în vânzare, spune femeia. Multe dintre acestea au fost donate, în perioada pandemiei, școlii internat din satul Hârbovăț.

„Haide Angelina, să-le gătim aceste măști. Cu siguranță, vor fi un cadou foarte special și foarte necesar în această perioadă. Și sperăm că aceast gest al nostru și acest video, să vă inspire și pe voi să faceți lucruri bune.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram