/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ StarNet a conectat, gratuit, la rețeaua wi-fi un bloc cu profil COVID al Spitalului Raional Orhei

missing
30 iunie 2020, ora 21:19

În plină criză pandemică, StarNet continuă să fie aproape de sistemul medical din Republica Moldova. Recent, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații de la noi a conectat la rețeaua de Internet un bloc al Spitalului raional Orhei, acolo unde se tratează 90 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Cu acces gratuit la wi-fi, acum bolnavii pot să comunice cu cei dragi prin intermediul rețelelor sociale, simțindu-i aproape chiar de la distanță.

VIOREL BOLBOȘENCO, ȘEF OFICIUL STARNET ORHEI: „Vorbim de pachetul wifi gratis. Atât timp cât va fi necesar pentru spitalul Orhei, atât timp cât va dura pandemia, atâta compania este gata să ofere pachetul de wi-fi gratis”.

StarNet este un brand „fabricat în Moldova”, o investiţie sută la sută locală. Astfel, compania nu putea să treacă cu vederea situația dificilă cu care se confruntă astăzi sistemul medical.

VICTORIA NONII, PROJECT MANEGER, STARNET: „Astfel, medicii și pacienții infectați pot să beneficieze de servicii gratuite de Internet, atât pe teritoriul spitalului, cât și în zona adiacentă. Mereu ne implicăm acolo unde serviciile companiei pot aduce un beneficiu considerabil societăți”i.

Rețeaua de internet îi va ajuta pe cei 90 de pacienți infectați cu COVID, internați în blocul recent deschis, să-i simtă mai aproape pe cei dragi, spune directorul Spitalului Raional Orhei.

ANDREI STRATULAT, DIRECTOR SPITAL RAIONAL ORHEI: „Pacienții se intrnează pe o perioadă minim de 14 zile. Ei nu au posibilitatea să iasă din secțiile corespunzătoare și nu au posibilitatea să contacteze cu rudele, prietenii. Unica sursă de comunicare fiind telefonul și intrenetul”.

În total, în cadrul Spitalului raional Orhei se tratează de COVID 104 pacienți. StarNet a contectat la rețeaua de internet inclusiv trei spitale din Chișinău, printre care și Centrul de triere de la Moldexpo. La fel, comapnia a fost aproape și de instituțiile medicale din Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram