Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, susține că este pregătită să meargă în Parlament, în ziua în care va fi dezbătută moțiunea simplă împotriva sa. Aceasta spune că va veni la ședința plenară cu demnitate și le va aminti parlamentarilor cum a fost delăsat sistemul de sănătate în ultimii ani,

„Noi ne-am asumat decizii, decizii nu simple, dar care au fost fundamentate pe recomandările specialiștilor, orice decizie care se lua la nivel național era fundamentată pe recomandările specialiștilor și celor de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”, a spus Dumbrăveanu la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

„Noi o să mergem cu demnitate în Parlament și vom răspunde la întrebările deputaților. Sunt foarte mulți dintre cei care au semnat moțiunea, dar care-și dau foarte bine seama  în ce stare era sistemul de sănătate, care-și dau foarte bine seama cu ce probleme se confruntă sistemul de sănătate și din punct de vedere al dotării spitalelor, și din punct de vedere al resurselor umane, și al politicilor în contextul securității medicamentelor, și din multe alte puncte de vedere”, a mai declarat ministra.

La începutul lunii iunie, deputații din fracțiunea Pro Moldova au anunțat că înaintează moțiune simplă ministrei Sănătății. Aceștia și-au argumentat acțiunea prin faptul că actuala conducere a ministerului nu a gestionat corect situația legată de pandemia de COVID. Ieri, reprezentanții Platformei DA au spus că vor susține moțiunea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!