/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Deputatul Moțpan, despre situația creată în jurul lui Gațcan: „E halucinant. De râs și de plâns în același timp”

missing
01 iulie 2020, ora 19:31

Deputatul Platformei DA Chiril Moțpan spune că toată situația creată în jurul părăsirii fracțiunii socialiștilor de către Ștefan Gațcan, apoi depunerea mandatului și dispariția acestuia, nu este altceva decât „o comedie cu mafioți”. 

„E halucinant. De râs și de plâns în același timp.  Niște oameni – un grup politic – investesc timp și bani într-o campanie electorală dubioasă a altui om. Organizează accederea lui în parlament. Odată ajuns, omul își schimbă tabăra – „cumpărarea” deputaților, cu amănuntul sau cu ridicata, nu mai miră pe nimeni. Cei care i-au făcut campanie îl înjură și îl amenință. Apoi, în urma acestor înjurături și amenințări, omul se retrage din funcția de deputat. Și alegerile organizate în context de pandemie se pare că au fost degeaba. Și declarația contra combaterii traseismului politic – tot degeaba”, a comentat Moțpan. 

Deputatul crede că toți guvernanții implicați în această situație trebuie să demisioneze: „Sigur, nu o s-o facă niciodată – așa cum nu ar fi făcut-o nici Gațcan – dacă asupra lor nu s-ar depune presiuni. Asta arată cât de josnici sunt”, a mai comentat Moțpan. 

Ieri, Ștefan Gațcan a anunțat că pleacă din fracțiunea PSRM în fracțiunea Pro Moldova. Cei din PSRM i-au cerut să-și depună mandatul, apoi, pe podul de la Telecentru a avut loc un incident: socialișrii Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță l-ar fi oprit în trafic. Cei din Pro Moldova spun că Gațcan a fost amenințat, lucru confirmat și de o plângere pe care Gațcan a depus-o azi la Procuratură.

La scurt timp, socialistul Corneliu Furculiță a publicat cererea lui Ștefan Gațcan de depunere a mandatului de parlamentar. Ulterior, acesta a dispărut, iar cei din Pro Moldova au spus că Gațcan ar fi fost sechestrat și că s-ar afla la Președinție, lucru negat de reprezentanții instituției.

Spre seară, Ștefan Gațcan a apărut într-un video în care spune că este bine și că are nevoie să se refugieze.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram