/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Caniculă pe timp de pandemie! Pasagerii, taxatorii și șoferii din transportul public spun că se sufocă la propriu

missing
01 iulie 2020, ora 20:50

În aceste zile toride, transportul public se transforma în cuptoare pe roți. Iar purtarea măștilor este un adevărat chin, mai ales pentru persoanele în etate sau care suferă de boli cardiace. Ca să mai scape de zăpușeală, taxatorii, și ei echipați din cap până- picioare, deschid geamurile. Codul galben de caniculă se va menține și în următoarele zile, când se așteaptă până la 35 de grade la umbră.

„Greu facem față, mai avem și adăugarea la nas, la gură în genere ne înădușim cu totul, pe nota trei”; „Se înțelege că este cald și ne înădușim, mai avem și bronșită, inima ne supără, punem și noi cum putem”; „Trebuie să ne supunem legii, ce trebuie să facem, de nevoie trebuie să răbdăm… de ce de nevoie? Pentru că așa este virusul acesta acum, lumea nu ascultă, nu pune măștile”; „Mai repede te înăduși de la mască decât de la căldură,  în troleibuz în genere vrei mai repede să ieși” – spun pasagerii.

Însă, chiar dacă aproape fiecare se plânge că în transportul public este năduf, troleibuzele sunt mai tot timpul pline cu pasageri. Cam toti spun că sunt mânați de nevoi: „Sunt foarte mulți oameni, circulă încolo, încoace, fiecare după cumpărături, după lucruri, după care și unde, îndr-adevăr este aglomerat”.

Greu le este șoferilor, dar și taxatorilor, care sunt nevoiți să petreacă o zi întreagă de muncă, în asemenea condiții. Așa că abia așteaptă sfârșitul zilei pentru a lua o gură de aer proaspătă: „Este greu că aveți și masca și echipamentul de protecție? Foarte greu, dar nu avem încotro. Aer condiționat aveți? Nu. Vă doriți? Da, dar nu sunt în toate mașinile, când o să fie, o să fie bine și pentru noi”. „Este foarte cald, deja masca ca masca, dar în acestea este foarte cald, aer condiționat aveți? Nu-i nimic, de dimineață până seara, ne tragem căldura, pentru la iarnă…”

Și șoferii de microbuze întâmpină aceleași probleme: „Greu suport, ce o să facem, așa este boala o suportăm cum este, nu avem ce face. De ce nu purtați corect masca? Numai ce am transpirat, este udă, nici nu trece aerul prin ea”.

În continuare, în Republica Moldova, oamenii trebuie să poarte mască, indiferent de vremea de afară în spaţiile închise şi aglomerate pentru a se proteja de noul coronavirus. În transportul public, purtarea măștilor este o obligație, iar încălcarea ei se sancționează. Anterior, autoritățile spuneau că transportul comun continuă să fie un pericol mare de infectare cu noul coronavirus. În zilele ce urmează, vremea toridă se va menține, fiind emis și un cod galben de caniculă. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, de mâine și până pe 6 iulie, temperatura aerului va atinge 35 de grade Celsius, la umbră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram