/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Gațcan, plângerea la Procuratură, depunerea mandatului, dispariția, apoi apariția în vie - cronologia evenimentelor de azi

missing
01 iulie 2020, ora 20:29

Altercații au avut loc astăzi la Președinție. Deputații Pro Moldova au fost luați pe sus de poliștiti după aceștia au încercat să intre pe teritoriul instituției prezidențiale. Mărul discordiei a devenit  Ștefan Gațcan, deputatul care ieri a aderat la Pro Moldova, iar astăzi și-a depus depus mandatul de parlamentar, după ce a discutat undeva cu socialiștii. Speriați că noul lor coleg a fost sechestrat, deputații de la Pro Moldova au mers la Președinție, unde credeau că se află Ștefan Gațcan. Au chemat poliția și au făcut apel către corpul diplomatic acredidat în țara noastră. În toiul altercațiilor, Gațcan a apărut într-un video filmat în vie, prin care spune că este bine și are nevoie de o pauză.

Dimineața, la ora 10, deputații s-au adunat la Parlament, pentru a participa la ședințiile comisiilor parlamentare. Socialiștii însă lipseau. Am insistat să aflăm de la ei cum comentează faptul că ieri, Ștefan Gațcan a fost oprit din drum de către doi deputați ai PSRM.

Vlad BATRÎNCEA, DEPUTAT PSRM: „Întrebați-l pe Candu”.

La scurt timp după ce mai mulți socialiști au părăsit cladirea aparlamentului, deputații de la Pro Moldova au început să se îngrijoreze că nu puteau da de Ștefan Gațcan. Telefonul acestuia era deconectat. Andrian Candu a declarat că acesta a fost sechestrat de un grup de deputați socialiști și dus la Președinție. Așa că au mers încolo.

Spiritele s-au încins și mai mult când deputatul socialist Corneliu Furculiță a publicat pe Facebook că Ștefan Gațcan că a renunțat la mandat, dar rămâne membru al echipei. Deputații au blocat porțile președinției. Iar la un moment dat, deputatul Vladimir Cebotari a fost luat pe capota unui automobil ce iesea de pe poarta Președinției.

Au venit la Parlament și câțiva deputați ai partidului Șor.

Pentru că deputații au blocat ieșirile, la fața locului au fost dislocați mai mulți politisti. Disputele s-au încins la un moment dat. Astfel că deputatii au fost luati pe sus.

În timp ce era căutat la Președinție, Ștefan Gațcan a postat un filmuleț pe pagina sa de pe Facebook unde apare într-o podgorie. Îmbrăcat la costum, el a anunțat că este bine și că s-a retras la un loc ferit de ochii lumii, pentru că are nevoie de reabilitare: „Stimați cetățeni, mă simt bine. Nu am probleme, nu sunt sechestrat. Sunt bine, cu familia. Rog frumos să nu aveți grijă. Totul este ok. O să fim fără o comunicare cu prietenii, cu nimeni, un timp oarecare, deoarece am nevoie de reabilitare”, a spus Gațcan.

Deputatul Pro Moldova Vladimir Cebotari este de părere că Ștefan Gațcan a fost scos pe furiș din Președinției, dus pe câmpuri și impus să facă această declarație. Asta pentru că mașina lui se află în parcarea Parlamentului. Ceva mai devreme, Partidul Pro Moldova a publicat un document care ar fi plângerea lui Gațcan, depusă în dimineața zilei la Procuratura Generală și în care reclamă hărțuirea, intimidarea și șantajul la care a fost supus ieri din partea unui grup de deputați PSRM. Procurora Maria Vieru a precizat pentru tv8 că până la aceasta oră, în cancelaria procuraturii nu ajuns nimic de acest gen. Iar sociaștii au solicitat Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) să-i asigure pază lui Ştefan Gaţcan.

Reporter: Natalia GHEȚU

Imagini: Oleg KOZLOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram