/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Declarația TV8 în contextul atacurilor asupra reporterilor săi

missing
02 iulie 2020, ora 15:43

Postul de televiziune TV8 constată, cu regret, că a devenit în ultimele zile ținta mai multor acuzații și atacuri politice nefondate, din partea deputaților Partidului Socialiștilor.

După ce ieri reportera TV8, Natalia Ghețu, a fost insultată de deputatul socialist Anatolie Labuneț, astăzi președintele fracțiunii PSRM Vlad Batrâncea a acuzat-o indirect pe aceeași reporteră că ar fi plătită de liderul Pro Modova, Andrian Candu. Atacul deputaților socialiști a continuat pe rețelele de socializare.

De asemenea, în această dimineață, reportera TV8 Mihaela Dicusar a fost bruscată de paza de corp a lui Igor Dodon, în timp ce încerca să îi ia un interviu demnitarului, lângă monumental Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului.

TV8 condamnă comportamentul deputaților și al angajaților Serviciului Pază și Protecție de Stat. Tentativa ofițerului SPPS de a împiedica jurnalista TV8, care se afla în exercițiul functiei, purtând la vedere microfonul cu însemnele televiziunii, să își facă munca reprezintă o încălcare a dreptului de acces la informații. Președintele se afla într-un spațiu public, în timpul unui eveniment public.

Solicităm deputaților angajați în atacuri la adresa jurnaliștilor TV8 să se abțină de la acuzații nefondate și defăimătoare.

TV8 este un post de televiziune echidistant, corect și obiectiv, fapt confirmat de toate rapoartele de monitorizare a presei de până acum.

TV8 se bucură de o mare încredere din partea societății și a partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, care au susținut postul de televiziune în toți cei trei ani de activitate.

/VIDEO/ Jurnaliștii TV8, ținta atacurilor! O reporteră, îmbrâncită, iar alta – acuzată că lucrează pentru Candu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram